Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Meest recent

Verslag nieuwjaarswandeling bij de Fam. Kreun

Door Maartje

Auteur: Rick Eikelboom/maandag 13 januari 2020/Categorieen: Nieuws

Verslag nieuwjaarswandeling bij de Fam. Kreun
Rate this article:
3.7

1 januari, de nieuwjaarswandeling in de Heesseltsche Uiterwaard in Opijnen, georganiseerd door de fam. Kreun.

-

Om 14 uur werden we ontvangen op de parkeerplaats onderaan de dijk met een Betuwse appelbol en warme chocolademelk.

Nadat iedereen aanwezig was en we de appelbol en chocolademelk naar binnen hadden gewerkt, zijn we aan de wandeling begonnen.

-

Ondanks dat het prachtig weer was en de zon scheen, stond er toch een krachtige wind. Toen we op de drijvende loopbrug liepen, wat heel spannend was door de harde wind, vonden de jeugdige wandelaars het nodig de brug nog eens extra te laten schommelen. Nadat iedereen veilig aan de overkant was, konden we het gebied intrekken.

-

Als eerste kwamen we de konikpaarden tegen, maar die lieten we al gauw links liggen. Toen we op de zomerdijk kwamen zagen we de koeien op het eiland lopen. Het eiland is het hoger gelegen gebied tussen de nevengeul en de Waal in. Het eiland is maar op 1 manier te bereiken, en als de waterstand bij Tiel richting de 5 meter boven NAP gaat, moeten we zorgen dat de koeien niet meer op het eiland zijn. Dan staat de enige doorgang onder water en is het echt een eiland.

-

Na een pittige wandeling, omdat het eiland maar op 1 manier te bereiken is, hebben we uitgebreid de koeien bekeken en proberen te aaien. Het mooie was dat de groep heel divers was, belangstellenden uit de buurt, mensen die wilden starten met Herefords, mensen die andere rassen hadden zoals verbeterd roodbont, MRIJ, of kruislingen, maar allemaal geïnteresseerd in het Hereford ras vanwege zijn rustige karakter en exterieur. Eén persoon had zelfs belangstelling om lid te worden. Er is veel informatie onderling uitgewisseld. Met de ondergaande zon, wat prachtig was, hebben we het eiland verlaten en zijn we via het Beverpad weer terug naar de auto’s gelopen, helaas geen bever gezien maar wel een “beverstok” gevonden, je kon goed zien dat de bever de bast van deze stok had afgevreten.

-

Daarna zijn we in colonne naar het huis van de fam. Kreun gereden. Bij de familie de pinken en stiertjes bekeken die in de stal stonden. Na koffie, thee en appelsap uit eigen Hoogstamboomgaard, heeft Wouter gezorgd voor een heerlijk broodje Herefordburger. Het was een geslaagde middag waarvan iedereen genoten heeft.

-

Groeten Arend en Maartje

Print

Aantal weergaven (2869)

Theme picker

Nieuwsarchief

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van de Dutch Hereford Society

2019

Hereford een ras met toekomst (videofragment)

Hereford een ras met toekomst (videofragment)

De Dutch Hereford Society hield afgelopen zaterdag een nationale keuring. De Zweedse keurmeester Miranda Lysell stond voor een moeilijke opgave, want het niveau van de gepresenteerde runderen was hoog.

RSS

Theme picker

2018

Theme picker

2017

Theme picker

2016

Theme picker

2015

Theme picker

Sponsoren