Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Meest recent

Evenementdatum: 4-6-2022 Evenement exporteren

Op zaterdag 4 juni (de zaterdag voor Pinksteren) is er weer een Open Hereford Dag, daarbij zullen de bedrijven die meedoen U welkom heten en hun dieren laten zien. Ze vertellen daarbij over hun dieren en waarom ze voor het Hereford ras gekozen hebben.

Dit kan onder andere zijn van: liefde en gemak van het ras, natuur beweiding, het fokresultaat van verschillende (buitenlandse) ki-stieren of het fokken van een mooi gemarmerd stukje vlees.

Op de site hieronder kunt u vinden welke bedrijven er meedoen.

-

Klompsteeg Hereford van Richard en Petra Strijker uit Ruinen:

-

In 2010 hebben wij onze eerste Hereford koe gekocht.

Tegenwoordig bestaat onze kudde uit ongeveer 12 moeder dieren met deels eigen fok als deel aangekocht voor nieuwe bloedlijnen

Na voor ons onverwachte kampioenschap in 2014 , proberen wij dieren te fokken die geschikt zijn als fok dieren ,maar ook weg kunnen voor de slacht.

Hiervoor gebruiken wij voor het merendeel ki ,maar wij hebben ook altijd een stier achter de hand.

Tijdens de open dag kunt u zien/horen waarom wij Herefords zijn gaan houden, waar de naam Klompsteeg weg komt en nog veel meer.

In de schuur zal er koffie en thee beschikbaar zijn en de mogelijkheid om vlees te proeven en te bestellen.

Dit doen wij in samenwerking met Masto Hereford ,waar veel van onze stieren afgemest worden.

En natuurlijk zijn onze dieren te bewonderen in het land ,waar u uw vragen kunt stellen aan 1 van ons.

-

Masto Hereford van Gert-jan Maathuis en Corine Stolker uit Weerselo:

-

Sinds 2004 zijn we begonnen met het houden van Hereford koeien, er lopen zo’n 10 moederkoeien die jaarlijks een kalf krijgen. Voor de vleesverkoop houden we alle stieren aan en die worden op een leeftijd van ongeveer 2.5 jaar geslacht. Het vlees verkopen we aan huis en op enkele streekmarkten in Twente.

Tijdens de open dag zijn de dieren in de weide te bewonderen en Gert-jan verteld daarbij over de kenmerken van het ras en de afstamming van de afzonderlijke dieren. Op het erf is er koffie en kan het vlees van onze dieren worden geproefd. Tevens is het mogelijk om de boerderijwinkel te bekijken en het vlees te kopen.

In de weide hebben we koeien, kalveren en pinken lopen die afstammen van o.a. RMR Pilot (of Pilot zonen), Tortuga, Title Shot, Easy Peezy, Lawbreaker, Goldspice en Hannibal.

De te slachten stieren lopen allemaal op afstand, wel loopt onze gezamenlijke fokstier met Klompsteeg Hereford bij huis. Hij heet Lary Colby, heeft een enorm zachtaardig karakter en is de volle broer van Lary Burack, nu verkrijgbaar bij CRV als ki-stier. Zijn vader is Wirruna Daffy.

.

Print

Aantal weergaven (1817)

Theme picker

Nieuwsarchief

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van de Dutch Hereford Society

2019

Najaarsdag 7 december

Najaarsdag 7 december

Zeeasterweg 15, 8219PM in Lelystad. van 13:00 tot 17:00 uur
RSS

Theme picker

2018

Theme picker

2017

Theme picker

2016

Theme picker

2015

Theme picker

Sponsoren