Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Meest recent

Uitslagen nationale Hereford keuring 2022

Nieuwe foto's en de volledige uitslag zijn toegevoegd!!

Auteur: Rick Eikelboom/donderdag 16 februari 2023/Categorieen: Nieuws

Uitslagen nationale Hereford keuring 2022
Rate this article:
4.0

UITSLAGEN STAAN ONDERAAN BIJ DOWNLOADS

Nationale Hereford keuring 2022, uitslag

-

De 2e zaterdag van september werd traditiegetrouw de nationale Hereford keuring gehouden. Anders dan in voorgaande jaren werd het dit jaar niet georganiseerd in Dalfsen, maar overdekt in Manege Bartels te Mariënheem.

-

Een mooie groep aan te keuren dieren werd in de ochtend aangevoerd, gewassen, geborsteld en gepoetst om vervolgengs in de ring aan iedereen geshowd te worden. Jürgen Schubart uit Oost-Duitsland was de keurmeester en aan hem de eervolle taak om alle dieren op de rij te zetten en van commentaar te voorzien.

-

De vertaling van het Duits naar Nederlands werd verzorgd door Mart Bloemendaal, zodat ook iedereen met de juiste feedback weer naar huis kon.

-

De titels Algemeen kampioen mannelijk en vrouwelijk werden behaald door Amerhof Samson (v. Samson 480) van de familie Jobing-Buurman uit Grolloo en Horstinge Dee Why P (v. NVP 67 YP) van Sonja en Henk Kuipers uit Achterste Erm.

-

Bij de jongere stieren was het Horstinge Drysdale (v. Norton 1141P) van de familie Kolkman uit Geerdijk die de zege opeiste. De titel Mr Future ging naar Sonja en Henk Kuipers hun jonge stier Horstinge Everton P (v. T-Bone R 193).

-

De titel Mrs. Future ging naar Horstinge Edenhope One P (v. T-Bone R 193). Ook vormde Edenhope samen met haar moeder Horstinge Milrose P (v. Replay 1440P) het kampioenskoppel bij de zoogstellen.

-

Bij het vrouwelijk jongvee werd Horstinge Dee Why P (v. MVP 67 YP) kampioene en zij werd later op de dag tot algemeen kampioene vrouwelijke dieren verkozen.

-

Bij de gekalfde koeien zegevierde Herevlerk Fransje P, dochter van Kingsize 87 KP, uit de stal van de familie Kreun uit Wadenoijen.

-

De selectie en keuring voor rubriek “Dier met de beste slachteigenschappen” werd verzorgd door Roy Ottink. Bij de vrouwelijke dieren werd Horstinge Corinda (v. Norton 1141P) van de familie Kuipers uitverkozen en bij de mannelijke dieren werd Horstinge Drysdale (v. Norton 1141P) van de familie Kolkman naar voren gebracht als dier met de beste slachteigenschappen.

-

Al met al was het een heel mooie dag en ik zou dan iedereen willen aanmoedigen om volgend jaar mee te doen met de keuring om zo ieders fokkwaliteiten te kunnen laten zien.

Print

Aantal weergaven (3092)

Documents to download

Theme picker

Nieuwsarchief

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van de Dutch Hereford Society

2019

Najaarsdag 7 december

Najaarsdag 7 december

Zeeasterweg 15, 8219PM in Lelystad. van 13:00 tot 17:00 uur
RSS

Theme picker

2018

Theme picker

2017

Theme picker

2016

Theme picker

2015

Theme picker

Sponsoren