Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Meest recent

Winterbijeenkomst

Verslag 25-01-2023

Auteur: Rick Eikelboom/zondag 7 mei 2023/Categorieen: Nieuws

Winterbijeenkomst
Rate this article:
No rating

Winter Bijeenkomst 2023

-

Zaterdag 25 februari hebben we voor het eerst een winterbijeenkomst gehouden. Dit omdat door veranderende regelgeving zaken met betrekking tot de gecombineerde opgave, en het verkrijgen van subsidies voor Hereford houders kunnen veranderen. En wat is er dan mooier om deze theoretische bijeenkomst te combineren met een goede lunch en het bekijken van Herefords.

-

We zijn dan ook te gast geweest bij Herefords van de Heuvelrug in op het terrein van de Eekhoeve te Veenendaal. Hier houd Leen Stam een koppel Herefords. De dieren staan momenteel grotendeels op stal, en worden buiten het stalseizoen ingezet voor begrazing van nabijgelegen natuurgebieden en de weides rondom de Eekhoeve. De Eekhoeve heeft een zorgtak, lunch-restaurant en winkel waar het vlees van de Herefords word vermarkt. Dit zorgt voor een zeer korte keten waar de klanten de dieren kunnen bekijken als ze in het restaurant eten of winkelen in de winkel, en zo goed zichtbaar is waar het vlees vandaan komt. Tijdens de lunch mocht natuurlijk ook vlees van de Hereford niet ontbreken.

-

Na een rondgang over het bedrijf waar we uitleg kregen over de dieren van Leen zijn we gestart met het tweede deel van de dag. Erik Kluinsteker van Agro Kompas. Hij heeft ons de ins en outs van het nieuwe GLB beleid verteld en aangegeven waar kansen liggen. Zo kan het voor velen met grond en Herefords die niet bedrijfsmatig bezig zijn nu ook interessant zijn om de gecombineerde opgave te doen. Dit omdat zij subsidie kunnen krijgen per ha land landschapselementen. En dit toch een mooi extraatje kan zijn. Daarnaast zijn er ook veranderingen in het grond gebruik met betrekking tot mestgebruik op bufferstroken ( de grond langs een sloot) dit zijn zaken om rekening mee te houden in de mestboekhouding. Want ook al doet men geen gecombineerde opgave. De mestwet en dus ook de bufferstroken gelden voor alle houders van dieren.

-

Al met al was het een leuke en leerzame middag, en hebben we hopelijk bij kunnen dragen in wat extra inzichten in het nieuwe GLB beleid en de mogelijkheden voor onze leden. Voor extra vragen kunt u altijd contact op nemen met Erik Kluinsteker via www.agrokompas.nl

 
Print

Aantal weergaven (372)

Theme picker

Nieuwsarchief

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van de Dutch Hereford Society

2019

Najaarsdag 7 december

Najaarsdag 7 december

Zeeasterweg 15, 8219PM in Lelystad. van 13:00 tot 17:00 uur
RSS

Theme picker

2018

Theme picker

2017

Theme picker

2016

Theme picker

2015

Theme picker